28 Mart 2011 Pazartesi

İyi bir fidan nasıl olur

* Hastalıklardan ve Zararlılardan vs (nematod, agrobaketerum gibi) ari olmalıdır
* Fidanın üzerinde yara, kırık, derin çizik, soyuk vs olmamalıdır
* Elbette aşılı olmalıdır (çelikle çoğalan nar zeytin incir gibi bitkiler olmayabilir)
* Aşı yeri kapanmış olmalı,
* İsmine doğru olmalıdır (hangi çeşitle aşılı olduğu bilinmeli)
* Sertifikalı (çeşidi hatta anacını belli olduğunu gösteren belge )
* Gövde düzgün ve pişkin, gözler iyi teşekkül etmiş olmalı,
* Kök sistemi güçlü olmalı (bol saçak köklü olmalı)
* Fidanın anaç kısmı 1-2 yaşlı olmalı
* Çeşit ve anaç gereken boyda ve kalınlıkta olmalı (çok kalın çok boylu bir fidan iyi bir fidan demek değildir).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder